Verhalen van onderweg

Een gesprek op basis van gelijkwaardigheid

Voor degene die zich als eerste aanmeld mét cv gaat Claudia “LIVE” bellen. Ik lees de zin nog een keer opnieuw en besluit de stoute schoenen aan te trekken. Per direct meld ik mij aan voor deze BEL-workshop bij het In Between Café in Eindhoven. Yes, een WAUW-gevoel overvalt mij wanneer ik hét bericht ontvang…

Lees meer »

Laat je drempelvrees los

Iemand uit mijn netwerk gaf me een tip over een netwerkbijeenkomst op 3 juli 2018 in Eindhoven. Twee vliegen in één klap! Ik heb kennis mogen maken met het In Between Café te Eindhoven en met Claudia Bouwens, ook wel bekend als het BELmeisje. Daarnaast uiteraard ook kennis mogen maken met de andere leuke mensen…

Lees meer »

Koud bellen; een warm spel overbrengen…

Met hooggespannen verwachtingen loop ik het auditorium van het ROC Apeldoorn binnen. Ik ben wat aan de vroege kant en de koffie gaat er op dit tijdstip van de dag goed in. Aan de presentatiedesk zie ik een dame gefocust haar voorbereidingen doen. Duidelijk Claudia Bouwens want die had ik gisteren al aan het werk…

Lees meer »

Een beller is sneller…

Is bellen inderdaad sneller? Ik kan jullie zeggen dat Claudia Bouwens alias Het BELmeisje in een tijdsbestek van drie uren mijn ogen heeft geopend en kan daardoor deze vraag volmondig beantwoorden met JA! Ik weet niet of jullie het gevoel kennen om tijdens een workshop met open mond op het puntje van je stoel te…

Lees meer »

Koude acquisitie? Gewoon een ABC-tje!

Daar stond ik dan, donderdag 6 juni in Breda voor de training “Koude acquisitie zonder buikpijn” speciaal voor zzp’ers. Ik voelde een gezonde spanning en was met name erg benieuwd naar Claudia en haar verhaal. Ter voorbereiding had ik een uitgebreide “vragenlijst” ingevuld zodat het ook duidelijk was met welke vraag/vragen iedereen in de training…

Lees meer »

Geef je team een cadeau

Het zal je maar gebeuren…. …Voordat je het weet wordt je gebeld en hoor je de stem van de (waarschijnlijk) onbekende vragen naar je voornaam. “Pardon, ik heb je voornaam niet goed verstaan ”. Niets vermoedend wordt er gemeld dat je die ook niet genoemd hebt. Oooowww, (verbazend klinkend) mag ik deze dan wel graag…

Lees meer »

Heb jij ADHD ofzo?

“Heb je ADHD ofzo”, vroeg de deelnemer die juist had laten weten dat hij een autistische stoornis had en daarom de sessie wilde opnemen (om thuis de boel op z’n gemak nog eens te luisteren).  “Nee”, zei Claudia, “meer EDED; elke dag een dansje…” ADHD was het dan niet, maar wat een energie daar van…

Lees meer »

Inspiratie en wat lef

Ik had er nog nooit van gehoord: het BELmeisje. Maar een filmpje op de Facebook-pagina van In Between Café Houten prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Woorden als ‘creatief’, ‘met lef’ en ‘authentiek’ … en dat dan in combinatie met netwerken. Dat was natuurlijk voldoende om me over de streep te trekken. Voor de ‘on stage’ BEL workshop…

Lees meer »

Geef nooit op

In januari 2016 verloor ik mijn baan als secretariaat medewerkster bij het Zaans Museum. Als gevolg van een reorganisatie werd ik “boventallig per heden” verklaard. Na elf jaar trouwe dienst is het dan toch helaas zomaar ineens voorbij! De molen in Ik ontving een werkeloosheidsuitkering via het UWV en daarbij hoorde de wekelijkse sollicitatieverplichting. Het…

Lees meer »