Verhalen van onderweg

Stop met dat “sociaal wenselijke gedrag”

De bibliotheek in Hengelo heeft honderden sprekers gehad, maar wellicht nog niet iemand die zoveel aandacht van het publiek trok als Claudia Bouwens, Het BELmeisje. Mensen bleven minutenlang ademloos staren naar de spreker uit Brabant. Bij sommigen viel de mond open van verbazing. Zelfs het lawaaiige espressoapparaat leek te zwijgen wanneer Claudia weer eens recht…

Lees meer »

50 is het nieuwe 30…

Kent u die uitdrukking? 50 is het nieuwe 30… Ik moest daaraan denken toen ik onlangs in een zaal zat vol met 50+’ers. Vijftig 50+’ers. Allemaal op zoek naar betaald werk. Achterin de zaal, op de laatste twee rijen, zitten medewerkers van het UWV Rotterdam. Coaches, recruiters, managers. Hier en daar zelf ook de 50…

Lees meer »

In godsnaam, waarom kan ik niet gewoon even bellen…

Je zit met je telefoon in je hand achter je bureau en staart als het spreekwoordelijke konijn, “in de koplampen van een auto”. Je bent simpelweg te bang om te bellen. Bang zijn of angst ervaren is een primaire biologische reactie. Die wordt opgeroepen door wat het onbewuste deel van ons brein, gevaarlijk vindt. Zoals…

Lees meer »

vakinhoudelijk gesprek

Wat heeft Al Pacino met Het BELmeisje te maken?

‘In de film des levens speel je zelf de hoofdrol’ staat er op de schermen te lezen als ik de zaal van het UWV binnenloop. Langzaam stroomt deze zaal verder vol. En volgens Claudia met allemaal magische 50plussers die vol verwachting op het puntje van hun stoel gaan zitten te wachten op wat er komen…

Lees meer »

Hoe eenvoud leidt tot succes!

Op dinsdag 23 oktober, ging ik met spanningskriebels in mijn buik van Hernen naar Nijmegen. De reden van deze “spanning” was gebaseerd op het onbekende dat voor me lag. Een workshop van Het BELmeisje bij Netwerkgroep 45plus. Vooraf had ik al huiswerk gehad. Met haar Checklist Wensenpalet zette Claudia – Het BELmeisje – mij behoorlijk aan…

Lees meer »

Bij haar had ik het idee: zij kan mij nieuwe handvatten geven

Noem het…inspiratie, adem van de geest. Het lied “Inspiratie” was het eerste waar ik aan moest denken toen ik online las dat het UWV een inspiratiedag had gepland in mijn woonplaats Vlissingen. In het artikel stond dat alleen werkgevers uitgenodigd waren. Een feestje voor werkgevers zonder slingers (ook wel bekend als werknemers ?), dat kan natuurlijk…

Lees meer »

Een gesprek op basis van gelijkwaardigheid

Voor degene die zich als eerste aanmeld mét cv gaat Claudia “LIVE” bellen. Ik lees de zin nog een keer opnieuw en besluit de stoute schoenen aan te trekken. Per direct meld ik mij aan voor deze BEL-workshop bij het In Between Café in Eindhoven. Yes, een WAUW-gevoel overvalt mij wanneer ik hét bericht ontvang…

Lees meer »

Laat je drempelvrees los

Iemand uit mijn netwerk gaf me een tip over een netwerkbijeenkomst op 3 juli 2018 in Eindhoven. Twee vliegen in één klap! Ik heb kennis mogen maken met het In Between Café te Eindhoven en met Claudia Bouwens, ook wel bekend als het BELmeisje. Daarnaast uiteraard ook kennis mogen maken met de andere leuke mensen…

Lees meer »

Koud bellen; een warm spel overbrengen…

Met hooggespannen verwachtingen loop ik het auditorium van het ROC Apeldoorn binnen. Ik ben wat aan de vroege kant en de koffie gaat er op dit tijdstip van de dag goed in. Aan de presentatiedesk zie ik een dame gefocust haar voorbereidingen doen. Duidelijk Claudia Bouwens want die had ik gisteren al aan het werk…

Lees meer »

Een beller is sneller…

Is bellen inderdaad sneller? Ik kan jullie zeggen dat Claudia Bouwens alias Het BELmeisje in een tijdsbestek van drie uren mijn ogen heeft geopend en kan daardoor deze vraag volmondig beantwoorden met JA! Ik weet niet of jullie het gevoel kennen om tijdens een workshop met open mond op het puntje van je stoel te…

Lees meer »