Workshop ‘Koud naar je werkgever bellen’ door Rebekka Alberts

Workshop Het Glazen Huis
Utrecht, 18 december 2017
Door: Rebekka Alberts

De energie in de ruimte is voelbaar… gezonde spanning noem ik dat. Enkele aanwezigen blijken Claudia al eerder ontmoet te hebben tijdens een workshop. Claudia, het Belmeisje… Voor mij is dit de eerste ontmoeting… een ontmoeting om nooit te vergeten!

Claudia neemt ons mee in haar levensverhaal; haar verhaal dat ertoe heeft geleid hoe zij nu voor ons staat. Aangrijpend… en tevens haar persoonlijk gewin van de eigen regie houden. Dat is dan ook haar boodschap: Stop met sociaal wenselijk gedrag, pak de regie in eigen hand!

Daarvoor zit ik ook hier: Ik loop steeds vast in ‘het systeem’ en ik wil juist de regie in eigen hand houden. Vandaag hoop ik mijn drempelvrees om ‘koud naar je werkgever te bellen’ aan de kant te kunnen gooien. Ik hang aan de lippen van Claudia om te leren, om te ervaren hoe zij haar talent inzet. En dat kan ze goed!

Claudia is lekker direct, een rebel en een tikkie brutaal. Je bent niet werkloos of werkzoekende… Het kan anders! Je oriënteert je op de volgende stap in je carrière. Stop met schrijven en pak die telefoon! En nee, je gaat niet eerst de website bestuderen en ook niet de standaard vragen stellen aan de telefoon… Je wilt om de koffietafel zitten met een vakidioot voor een vakinhoudelijk gesprek, daar ga je voor! Claudia neemt ons allen mee in haar werkwijze door voor drie personen een koffietafelgesprek te regelen. En ja… Claudia heeft een talent om te bellen voor een ander 😉 Hoe ze dat doet? Ik daag je uit om dit zélf te gaan ervaren… want zelfs met 1000 woorden kan ik niet beschrijven wat er gebeurt en wat dit met je doet. Dit moet je echt zelf BELeven!

Claudia is een MVO’er in hart en nieren en ondersteunde vandaag met alle bijdragen die zij ontving de 3FM Serious Request-actie. Claudia, dank je wel voor je liefdevolle inzet!

De persoon achter deze blog

Ik ben Rebekka, een innemende inspirator en motivator op rolletjes 😉

Ha! Nu denk je vast aan het spreekwoord ‘het gaat op rolletjes’ bij haar… maar niets is wat het lijkt! Ik heb een ‘lopend’ leven ingeruild voor een ‘rollend’ leven. Dat is flink schakelen… De eerste versnelling: mijn gevecht om weer in verbinding met mijn eigen ‘ik’ te komen. Dan komt het opschakelen naar de tweede versnelling: investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling om weer ‘mee te kunnen doen’ oftewel met een duur woord ‘participeren’. Tja, en de derde en vierde versnelling duelleerden regelmatig: blijf ik kijken naar het verleden of richt ik mijn blik op de toekomst? Het afgelopen jaar heb ik kunnen opschakelen naar versnelling vijf: de zoektocht naar mijn toegevoegde waarde voor de samenleving. De mooiste reis om aan te gaan met mijzelf!

Ik heb de ‘eigen regie’, mijn eigen scheppingskracht, gebruikt om opnieuw vorm te geven aan mijn leven, waar ik weer in mijn kracht sta en energiek ben. Een leven in het teken van veerkracht en acceptatie, van een open cirkel waar je weer uit kunt komen. Het is mijn missie om ieder die het nodig heeft weer in verbinding te brengen met diens eigen veerkracht en scheppingskracht, waarmee het leven opnieuw vorm krijgt en in balans komt.

Dus wil jij ervaren hoe het leven op ‘rolletjes’ kan zijn, wil jij aan het stuur van jouw levensreis staan en wil jij (weer) vertrouwen krijgen in de toekomst?

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw event?
Leg dan contact met mij!
Rebekka Alberts
Ga een LinkedIn connectie met me aan