Workshop Koud Bellen door Martha Roessen

Workshop Koud Bellen
UWV Apeldoorn, 8 december 2017
Door: Martha Roessen

 

Het is de middag ná de bel-sessie en ik ben nog aan het bekomen van de verschillende emoties die gisteren langs gekomen zijn. Naast enthousiasme, humor en inspiratie voelde ik ook in de groep veel onzekerheid, ongeloof en frustratie. Ik kwam redelijk blanco naar de middag toe omdat ik er al langere tijd van overtuigd ben dat schrijven op een vacature níet de manier is om bij een bedrijf binnen te komen en om vóór of ná die brief te bellen naar de afdeling PZ… daar was ik al lang geleden mee gestopt. In de verschillende cases herkende ik veel en ik ben een stuk wijzer naar huis gegaan: ik kan voortaan ándere vragen stellen, ik kán zelf de regie in handen nemen (wauw!) en ik hoef mijn bescheiden persoontje niet te forceren in een brutaal mens maar als je anderen benadert vanuit oprechtheid… daarmee bereik je je doel wel!

Ik wil verder het verloop van de middag niet volledig beschrijven, dat is ook onmogelijk op ’n A4-tje… alleen wat steekwoorden: de openhartige inleiding van Claudia zorgde voor een werksfeer waarin mensen zich kwetsbaar durfden opstellen  – véél interactie, veel gelach en bijval.

Zomaar een reactie uit de zaal: dit is solliciteren zonder spruitjes-lucht!  (hij werd wel direct gecorrigeerd op het woord solliciteren want de nieuwe inprenting is ‘koffie drinken, achter de voordeur kijken’).

Bij mijn naaste buurman vroeg Claudia een tijdje door op wat voor hem de perfecte functie zou zijn, dat was nogal een struggle door zijn blokkade op ‘als ik maar gewoon aan het werk kan’. Toen hij zei ‘het lukt toch niet want ik ben heel gewoon’ zei Claudia terecht ‘…je oren eraf’… ik gun elk bedrijf zó’n excellente dienstbare en betrokken medewerker: als je voor langdurig relatiebeheer gaat moet je déze man hebben!

Uiteindelijk is er voor vier cases uitgebreid geïnventariseerd, hebben we ontdekt hoe je LinkedIn daarbij kunt gebruiken en waren er telefoongesprekken gevolgd door applaus.

Dan nog iets over wie Martha Roessen is en/ of waar zij voor staat : ik vind het altijd leuk om te vertellen dat wij zelf een Aardehuis hebben gebouwd, niet alleen en ook niet één : 23 stuks gebouwd met zo’n veertig buren. Dit staat voor pionieren en daadkracht; daarnaast werk ik nu één dag in de week bij het Instituut voor Positive Health die het gedachtengoed Positieve Gezondheid verspreid. Dit staat voor ‘een groter doel’. Ik verzorg daar de administratie en rapportage en ik heb dus volop ruimte om dit bij meer bedrijven te doen.

Claudia bedankt voor de inspiratie!

Meer weten over Martha?
Ga een connectie met haar aan op LinkedIn