Workshop Koud Bellen door Diana Sterken

Workshop Koud Bellen
UWV Apeldoorn, 8 december 2017
Door: Diana Sterken

Via Bea Schulting van het UWV kregen we, tijdens de Loopbaansupport Training Detailhandel, de Workshop van Claudia Bouwens voorgelegd. Bea was enthousiast en nodigde ons uit om hieraan mee te doen. Aangezien ik altijd nieuwsgierig ben en mij wil laten verassen heb ik mij ingeschreven voor een plekje. Vrijdag 8 december ging ik, met de ingevulde Checklist Wensenpallet en mijn cv, op weg. De vragen in de checklist hadden mij al flink aan het denken gezet en ik was er dan ook nieuwsgierig naar Claudia. Ik had er zin in.

Bij de start geeft Claudia iedereen een hand. Tijdens de workshop weet ze de deelnemers bij naam aan te spreken. Het kwam heel persoonlijk en betrokken over. Claudia doet haar schoenen uit en vertelt haar verhaal en hoe ze gekomen is bij haar missie, waar voor haar alles samenkomt. Bijzonder dat ze zich zo mooi en kwetsbaar durft op te stellen.

Er zijn een aantal deelnemers waarvoor ze gaat bellen. Ze informeert, vraagt, onderzoekt en confronteert en krijgt een goed beeld van de persoon die voor haar staat. Claudia maakt vooral gebruik van LinkedIn om meer over het bedrijf en de persoon die ze wil benaderen te weten te komen. Tijdens het bellen is ze direct, geeft tools en is open naar de persoon aan de andere kant van de telefoon. Bijzonder hoe er een wereld voor je opeen gaat. Niet dat ik onbekend ben met belacties, maar Claudia geeft daar waar nodig meer inhoud om het gesprek tot een succes te maken. Drie maal applaus als ze het gesprek tot een koffiedate weet te brengen.

Al met al vond ik het leerzaam en kort samengevat omschrijf ik Claudia als een inspirerende powervrouw met een open en enthousiaste houding. Ze neemt je mee in haar passie, ze is leuk en weet mensen te benaderen zonder dat ze een blad voor haar mond neemt, maar wel met respect voor de ander. Claudia gaat echt op in de persoon die tegenover haar staat en gaat er helemaal voor. De workshop vond ik erg leerzaam en zal het zeker in de praktijk gaan toepassen. Dank je wel Claudia voor deze inspirerende middag!

 

Wie durft met mij de uitdaging aan om een kop koffie/thee te drinken?

Mijn naam is Diana Sterken, getrouwd en moeder van twee creatieve en inspirerende kinderen, die mij iedere dag op een prachtige wijze spiegelen. In de laatste jaren heb ik brede kennis opgedaan binnen de retail als coach, trainer en leidinggevende. Mijn passie ligt bij het werken met mensen en bedrijven, daar waar het coachen, trainen en commerciële doelstellingen elkaar raken. Waar ik voor sta is het verbeteren van kwaliteit zowel mensgericht als bedrijfsmatig. Ik weet het beste uit medewerkers en bedrijven te halen en ze vooral bewust te maken van hun drijfveer. Ik wil samenwerken, verbinden, mensen in hun kracht zetten en inspireren om kwaliteit te verbeteren. Waar ik blij van word is als mensen weer gaan stralen en bedrijven doelen bereiken. In mijn werk bereik ik doelen door mijn kritische blik, persoonlijke aandacht, natuurlijk leidinggeven, begrip tonen en mijn enthousiasme. Ook ben ik graag onderweg, voel mij verantwoordelijk voor mijn werkzaamheden en geef gevraagd en ongevraagd advies over wat beter kan.

Wil je mij beter leren kennen, kijk gerust op mijn Linkedin profiel:

https://www.linkedin.com/in/dianasterken/