Workshop Glazen Huis door Ingrid Wassink

Workshop Het Glazen Huis
Utrecht, 18 december 2017
Door: Ingrid Wassink

Als eventmanager voor Stichting DeBroekriem zet ik me vrijwillig in voor mede-werkzoekenden. Van een aantal mede-werkzoekenden had ik gehoord dat de workshops van “Het Belmeisje” zo bijzonder zijn. Omdat ik het zelf erg leuk vind om te bellen, zowel zakelijk als privé, wilde ik graag een keer een workshop van Claudia mee maken om eens te kijken hoe zij dit doet!

Toen ik dan ook zag dat DeBroekriem een workshop had georganiseerd in het Glazen Huis030 heb ik me meteen aangemeld. Nadat Claudia wat technische problemen had opgelost startte ze met een persoonlijke introductie. Claudia gaf als belangrijkste tip: stop met solliciteren op de traditionele manier en neem zelf de regie door te bellen met bedrijven. Wanneer je bij een bedrijf op gesprek gaat kun je namelijk uitzoeken of je bij dit bedrijf past en kun je verder onderzoeken welke stappen je moet nemen om bij dit bedrijf aan de slag te kunnen.

Claudia legde nog wat “spelregels” uit voordat ze voor enkele deelnemers aan de workshop zou gaan bellen en vertelde er duidelijk bij dat ze geen garantie kon geven op het regelen van een “koffiedate”. Toen ze vroeg voor wie ze mocht gaan bellen, hoefde ik daar geen seconde over na te denken: voor mij graag! Uiteraard moest ik eerst een donatie voor Serious Request doen voordat ze ging bellen, want Claudia zette zich vandaag vrijwillig in en wilde graag een hoog bedrag binnen halen voor dit goede doel!

Wat mij opviel is haar spontane, recht-door-zee benadering waarmee ze belde. En gelukkig voor mij boekte ze meteen succes: in het nieuwe jaar heb ik een gesprek bij een mooi bedrijf bij mij in de buurt. Geweldig! Hierna heeft ze ook voor enkele andere deelnemers gebeld. Bij één bedrijf leverde het geen afspraak op, maar hier liet Claudia zich niet door uit het veld slaan. Door haar netwerk en kennis weet ze waarschijnlijk ook voor deze werkzoekende op een andere manier een ingang te vinden bij het gewenste bedrijf.

Claudia heeft mij bewezen dat wanneer je lef toont en iemand verrast  je op een effectieve manier kunt solliciteren om zo uiteindelijk een leuke baan te krijgen! Ik ga me deze manier van solliciteren eigen maken en zeker gebruiken.

Dankjewel Claudia, voor je enthousiasme en voor het regelen van een koffiedate! Ik wens je zowel privé als zakelijk alle goeds toe!

 

Mijn naam is Ingrid Wassink

Ik ben op zoek naar een baan als receptioniste/telefoniste of medewerker op een klanten contact centrum in de omgeving van Doetinchem voor maximaal 24 uur per week. Ik zorg er voor dat klanten tevreden klanten worden én blijven. Mijn open manier van communiceren, enthousiasme en klantgerichtheid dragen bij aan een hoge klanttevredenheid.

Meer weten over Ingrid?
Ga een connectie met haar aan op LinkedIn.

Ben je of ken je iemand die een telefoniste/receptioniste zoekt die ijzersterk is in klantcontact?
Tips zijn van harte welkom!