Vanaf vandaag pak ik het anders aan! Door Martine Luiten

Workshop Koud Bellen
UWV Amersfoort, 18 december 2017
Door: Martine Luiten

Nou, daar zit je dan met je goeie gedrag: al tweeënhalf jaar solliciteer ik met de mooiste cv ooit, de leukste foto, de prachtigste brieven… en dan krijg je zo in je gezicht: “Ja, kap daar maar mee. Dat heeft geen zin.” Dat het niet geweldig werkte, daar was ik al achter na al die afwijzingen, maar dat dit niet de manier was? Wat dan?

Ik ben geen ster op Linkend en vind het raar om mijzelf “aan te bieden” via social media. Zou ze dat bedoelen? Hoe weet zij, op haar blote voeten, hoe het is om je als secretaresse te moeten presenteren?

Hoezo ben ik er open in gegaan? Ik dacht dat ik al heel veel had geleerd in drie jaar persoonlijke ontwikkeling, maar ik denk dat dit een verkorte wrap up was van het geheel: wees je bewust van jezelf, jij bent de toegevoegde waarde die zij zoeken! Wees niet onderdanig, maar gelijkwaardig!

Claudia Bouwens, want zo heet het Belmeisje, die op uitnodiging van het UWV Amersfoort ons een workshop geeft, doet ons inzien hoeveel waarde er zit in onszelf en in het gewone leven: deze workshop is een prachtig cadeau, en als wij leren inzien dat wij beter niet kunnen denken vanuit onszelf: ik kan dit, heb dat gedaan, wil dat en ik hoop… dan leren wij onszelf te zijn, dichtbij onszelf te blijven, en zoeken we een bedrijf waar wij willen werken, in plaats van dat wij reageren op een (matige) vacature. Zodra wij inzien wat wij, vijftigers, waard zijn door onze grote ervaring en kennis, en positief gaan denken over onszelf, durven wij te gaan bellen en om een afspraak te vragen. Dan bellen wij om te kijken of een bedrijf ons aanstaat en of wij daar eventueel onze tijd aan willen bieden.

Om bij dergelijke bedrijven een kijkje in hun keuken voor elkaar te krijgen, is het wel wijs om goed op LinkedIn te kijken en namen te hebben. Want we bellen om een vakinhoudelijk gesprek en liefst met degene die ongeveer de functie heeft die overeenkomt met onze kennis en wens, zodat we eerlijker kunnen vergelijken en vragen stellen over het bedrijf. We zitten immers in een oriëntatiefase, we denken na over de volgende stap in onze loopbaan. We zijn niet werkzoekend of zielig. We selecteren bedrijven waar we willen kennismaken op basis van goed werkgeverschap of goede berichten in het nieuws.

Claudia heeft vooraf met twee deelnemers gesproken die bedrijven hebben genoteerd waar ze graag willen praten en belt voor hen. De bewuste mensen zijn niet aanwezig maar wij zijn verbijsterd over hoe ze het voor elkaar krijgt, dat de ene mag terugbellen en de ander teruggebeld zal worden. En dat de kans op een gesprek zeer groot is!

Zal ik ook vaker op blote voeten gaan bellen, beter geaard en meer mijzelf dan opgedoft op hakken voor een sollicitatie?

Ze geeft ons tips om zelf te bellen, maar de eerste tip is om veel op LinkedIn te werken, mensen uitnodigen met een boodschap waarom we willen linken, en om de interessante bedrijven alvast te volgen. Vaak staan op LinkendIn ook de geschikte namen om te bellen.

Dus… vanaf vandaag pak ik het anders aan. Ik ga zo op zoek naar de bedrijven die ik vaak tegenkom, die mij interesseren, waar ik graag zou willen kennismaken. Ik ga laten zien dat ik een sterke vrouw ben die positief in het leven staat, die graag regelt, flexibel is, zowel van geest als qua tijd en locatie, die de ander wil laten glimlachen door hem te ontzorgen en die dat het liefste doet als secretaresse. Want de variatie aan werkzaamheden op een kantoor vind ik het leukst. En ik ben er goed in.

Meer weten over Martine?
Ga een connectie met haar aan op LinkedIn.

Ben je of ken je iemand die een sterke en positieve secretaresse zoekt?
Tips zijn van harte welkom!