Later als ik groot ben, wil ik ook zo zijn. Door Njambi Atema

Workshop Het Glazen Huis
Utrecht, 18 december 2017
Door: Njambi Atema

‘Ik ben me aan het oriënteren in de volgende stap van mijn carrière.’ Ik proef de woorden en voel dat ik het steeds meer eens ben met deze mooie zin die Claudia ons voorzegt. ‘Neem de regie over je leven’, adviseert ze. ‘Stop met brieven schrijven, (en dus) met afgewezen worden en ga bellen.’ Ik zit samen met zo’n dertig mensen in het Stadskantoor en volg de workshop ‘Koud naar je werkgever bellen’ en realiseer me dat ik deze wijze woorden eerder heb gehoord. Misschien moet ik de raad maar eens opvolgen.

Al zeg ik het zelf; mijn brieven en CV zijn kort maar krachtig en worden steeds beter.
De vacatures ook, ze passen echt bij mij. Ja, echt! Maar intussen worden de vriendelijk geformuleerde afwijzingen niet minder afwijzend. Nee betekent nee, maar ik wil nu echt eens iemand spreken. Ik wil ergens binnenkomen! Jaaaa, ik ga het doen, ik ga bellen! Ho, stop! Wacht even, IK?? NEE, dat durf ik niet en dat hoeft gelukkig nu ook niet.

Claudia gaat bellen

 

Dat is eigenlijk nog enger, want ze ziet eruit alsof ze het meent. ‘Voor wie mag ik bellen?’, vraagt ze terwijl ze de zaal rondkijkt. Pfew, iemand anders heeft haar hand opgestoken. Ik ben weer even veilig. Ze vraagt welk bedrijf ze mag bellen en terwijl de telefoon overgaat, voel ik mijn hartslag versnellen. En dit doet ze niet eens voor mij. Wat een stoer wijf. Later als ik groot ben, wil ik ook zo zijn. De telefoon pakken en vragen om wat ik wil. Dat lijkt me echt gaaf. Ooit…

‘Wie ben jij dan?’

Wie ben ik? Nou, leuk dat je het vraagt.
Privé of zakelijk? Ik begin wel met zakelijk en eindig met een toefje persoonlijk.

Ik ben Njambi (spreek uit: Dzjambie) Atema, een Fries-Keniaanse dame van 40 zomers jong en mijn ambitie is om als Managementondersteuner bij de overheid te werken, het liefst in Utrecht en omgeving binnen een leuk team met positief ingestelde collega’s.

Wat breng ik? Zorgvuldigheid, gestructureerdheid, behulpzaamheid, proactiviteit en evenwichtigheid.

  • Dat blijkt uit het feit dat ik op een kalme en redelijke wijze mijn werk benader;
  • Ik voel meestal aan wat iemand of wat de situatie nodig heeft;
  • Ik sta erom bekend binnen twee tellen documenten of voorwerpen te vinden wanneer daarom gevraagd wordt;
  • Ik weet structuur aan te brengen door documenten op een logische manier te archiveren of in te delen;
  • Wanneer iemand om hulp vraagt, kom ik met een kortetermijn- én met een langetermijnoplossing;
  • Ik heb vele jaren ervaring in ondersteunende administratieve functies en maak het leven van mijn collega’s iets makkelijker.

Naast mijn werk zing ik graag en schrijf ik liedjes. Ik zing in een tweetal bands waarmee ik de Southern 60’s Soul laat herleven. Ik vind het heerlijk om met goede muzikanten samen te werken en om mensen blij te maken met mooie muziek. Mijn creativiteit en improvisatievermogen komen dan veel aan bod.

Terug naar het Stadskantoor

Claudia is een beest. Ze gaat ervoor en regelt meerdere koffiedates voor de enthousiaste aanwezigen. Ik vind het nog steeds eng en hoop stiekem dat de brief die ik vorige week heb gestuurd de baan binnenhaalt die ik graag wil hebben. Zodat ik niet hoef te bellen. Zodat ik veilig blijf. Zodat ik me niet buiten mijn comfortzone hoef te begeven. Maar daar zitten juist de dingen die de moeite waard zijn, net buiten je comfortzone. Toch maar eens proberen. Die telefoon oppakken, het nummer draaien en een koffiedate regelen. ‘Just do it!’
En dan als de sodemieter de blog lezen over de perfecte koffiedate ?.

Meer weten over Njambi?
Ga een connectie met haar aan op LinkedIn.

Ben je of ken je iemand die een managementondersteuner zoekt?
Tips zijn van harte welkom!