Koud Bellen: Koud Kunstje door Franca Gribnau

Workshop UWV Nijmegen
Woensdag 6 december 2017
Door: Franca Gribnau

 

…als je Claudia Bouwens aan de telefoon krijgt wél.

Vlot, open en direct.
Koud bellen. Ik zeg ja, als dat kleur geeft aan een mooie carrièrestap.

Kleur brengen

Kleur is zelfs de rode draad, als je het mij vraagt. In mijn werk kleur ik de dag het liefst als (project)coördinator en communicatie professional. Kleur brengen -en bekennen- in communicatie. Nieuwe ideeën ruimte geven, samenbrengen, regelen van A tot Z: het is mijn favoriete palet.

Klinkt koel, Koud Bellen

Het roer mag om. Dat is meteen duidelijk in deze inspiratiesessie. Van brieven naar bellen en ontmoetingen versnellen. Kies je eigen pad en neem de regie. Waar kun jij het verschil maken? Persoonlijk kan ik geen mooier vertrekpunt bedenken.

Koud is de ‘bel lijn’ niet, juist spontaan en persoonlijk. In concrete stappen schep je kansen om in gesprek te raken: gericht oriënteren via LinkedIn, de link leggen naar jouw omgeving en brede kansen zien. En dan in één flow bellen, om een koffiegesprek af te spreken of een netwerkgesprek over je vak.

Dus geen uitstel, behalve zeer kortstondig lef verzamelen (niet eens een echte tussenstop) en doen! Nee heb je, alleen maar ja te winnen. Claudia legde zelfs LIVE contact voor mij. Verrassend, zo direct resultaat te zien. Plus een leuke afspraak in de agenda, waar ik benieuwd naar ben.

Werken met effect

De winst zie je ontstaan: je leert interessante mensen kennen, je krijgt de kans om adviezen en ideeën uit te wisselen, en je krijgt meer zicht op boeiende organisaties en sectoren. Oriënteren op … is zo veel leuker. Aanstekelijk is het wel. Kleurrijke ontmoetingen op komst! En niet zonder warme uitnodiging: benader mij gerust als je mogelijkheden ziet. Graag zelfs. Koud of warm (zie mijn LinkedIn profiel).

Kleurige inspiratie

Nog even over kleur gesproken. Misschien ken je deze inspiratievraag al, ik was blij verrast en moest eraan denken bij het punt wat jij brengt. ‘Hoe zou het schilderij eruit zien, als jij dat voor mij mag uitzoeken?’

Antwoord voor mij was: krachtige kleuren (knalrood vest helpt mee), fris, glans en je mag duidelijk laten zien wat het is. Wat een leuke insteek, zo’n anders-dan-anders vraag. Privé meng ik kleuren ook met veel animo in schilderen en experimenteren. Die krachtige kleuren kloppen wel. En de voorliefde voor opvallende combinaties, creatief denken en originele (licht)invallen neem je ook weer mee in je werk.

‘Elkaar’ verdienen

Gouden tip: benader het ‘speels’ en maak er iets leuks van. Je zoekt contact als mens, niet als ‘cv’. Hou voor ogen dat jij ook iets brengt of iets oplost. Het is wederzijds interessant. Geboeid geluisterd en gewapend met nieuwe inspiratie. Ik ben ideeën rijker en leuk om ze te combineren in nieuwe contacten.

Bedankt voor de positieve energie, Claudia!
De credits komen je toe.

 

Meer weten over Franca?
Ga een connectie met haar aan op LinkedIn.

Ben jij of ken jij iemand die een coördinator/organisator communicatie & eventmanager zoekt?
Tips zijn van harte welkom!