Belsessie bij UWV Den Bosch event Boost2017Gastblog Bonita van der Pasch

“Het Belmeisje” wat is dat dan? In ieder geval een goede naam want het maakt me gelijk nieuwsgierig.

UWV Boost Week

Ik mocht meedoen aan diverse workshops in de Boost week van het UWV en kreeg een hele lijst met keuzes, waaronder ‘Het Belmeisje. ‘Koud naar uw nieuwe werkgever bellen’ dat is toch wel een zin die me triggerde. Want dat doe ik niet graag. Wat moet ik zeggen een ander zit toch niet op mij te wachten. Ik voel dan gelijk een hoge druk, want ik wil dat contact omzetten in een goede klik zodat ik misschien al wat verder kom. En juist die hoge druk veroorzaakt angst en vluchtgedrag.

Hmm, iets gaan doen wat ik moeilijk vind. IK DOE HET. Ik besluit dat als ik wel een baan wil vinden, ik iets anders moet doen dan ik tot nu toe heb gedaan. Ik heb al zoveeeeeel cv’s verstuurt naar aanleiding van vacatures. Het levert me nog niets op. Ik wil het anders doen in plaats van hopen dat ze mij zien zitten. Ik wil gewoon mezelf zijn en dat de werkgever denkt: ‘jouw wil ik’.

Vrijdagochtend 10 november…

… stap ik in Rosmalen een zaaltje binnen. Bij een scherm wordt druk met een laptop gestoeid. Verder in de ruimte staan ik denk wel 50 stoelen die al aardig bezet zijn. Een vrouw loopt langs de rij stoelen en geeft iedereen een hand. Het is Claudia, Het Belmeisje. Opvallend deze persoonlijke benadering. (Ik herken Claudia omdat ik nog snel op Youtube een filmpje van haar heb bekeken. Ze gaat met mensen uit het publiek bellen naar bedrijven. Zij belt, wij luisteren. Dat was best een opluchting :))

Ik voel me direct welkom en wil haar ook wel de hand schudden. Maar in de rij waar nog plek is is Claudia al geweest. Dit contact gaat aan mij voorbij.  Ik bespeur kort een lichte teleurstelling die direct plaats maakt voor nieuwsgierigheid. Wat gaat dit voor workshop worden?

De techniek laat Het Belmeisje in de steek

Al snel blijkt dat de Powerpoint presentatie niet aan het scherm te koppelen is. Claudia weet goed te schakelen en laat de presentatie voor wat het is en stelt zichzelf voor. Persoonlijk, kort en krachtig. Hier hebben we gelijk onze eerste les al binnen: de Elevator pitch! Ze heeft meteen onze aandacht. ZE stoomt vloeiend door naar het doel van vandaag: BELLEN. Drie personen hebben al voor deze dag contact met haar gehad en die gaan vandaag live met Claudia aan de slag. De rest in de zaal is getuige.

Wat een verademing deze workshop. Actie.  Heel inspirerend is de manier waarop Claudia werkt. Niet erover praten maar doen. Live wordt er gebeld naar bedrijven met haar eigenheid, openheid en doelgerichtheid zet ze een sfeer neer. We zien en horen hoe ze belt, welke toon ze spreekt, welke vragen ze stelt. Een zeer productieve workshop waarin wij ervaren hoe ze werkt en drie mensen worden direct een stap verder geholpen. Dat is wat je noemt twee vliegen in één klap.

Wat een boost!

Na 3 uur hard werken heeft Claudia ons nieuwe inzichten gegeven. Haar positieve energie slaat op ons over.  Wat ik vooral meeneem is dat IK iets kom brengen in een bedrijf. Wie verdient mijn CV. Deze gedachte is 180 graden anders dan hoe ik tot nu toe gewerkt heb. Ik ben oké zoals ik ben; leergierig, sociaal, mensgericht, creatief, meedenker, krachtig en dat mag ik best laten blijken ook aan de telefoon. Dank  je Claudia voor deze inspirerende BOOST

Ontdek Benita op LinkedIn