ReferentiesDit zeggen mijn klanten

Annemarie TimmermansCamina, coaching en training

#Ondernemer #voordeelactie

 

Ik ken je al een poosje. Je enthousiasme en je daadkracht vind ik geweldig! Bellen, acquisitie doen…dat was niet mijn ding. Vroeger wel, maar  nare omstandigheden hadden wat sporen nagelaten. Daar ben ik heel goed uitgekomen, maar dat bel-vertrouwen… Dat wilde ik terug, want ik heb nog een hoop ambitie. Toen jij een tijdje geleden met een soortgelijk aanbod kwam hoefde ik niet na te denken: ik heb er gelijk gebruik van gemaakt.

Met jou aan de slag betekent tough love. Heerlijk eerlijk. Grote spiegel. Vol humor. Heel concrete tips, en onvoorstelbaar snel. Zo van:  “ken je die en die?”  En nog voor ik kon antwoorden had je die personen al gebeld. En dat heeft tot een bijzonder radio interview met Sandra Brandt  voor Radio Alphen en een mooie kennismaking gezorgd met Wim van Veen, met wie ik een serie ‘waarde(n)volle sessies over veranderen aan het organiseren ben.  Ik voel het weer! De zin om te bellen, het geloof dat het zin heeft, het beseffen dat ik het nog steeds kan en dan komt de daadkracht vanzelf ?

Dus als je overweegt aan de actie mee te doen is mijn advies: Ga het aan! We hebben allemaal van die kanten in ons die we liever niet hebben, omdat die flink belemmerend werken. Durf ze aan te kijken, en zoek een goede weg om daar mee om te gaan. Spannend?  Zekers! Lastig? Ja!  De moeite waard? Absoluut!

 

 

Carole Lucas – HR Business Partner bij Van Domburg Partners

#werknemer #coole zomeractie 2017

 

In augustus 2015 startte ik vol goede moed bij een nieuw bedrijf in de functie van HR Manager, na een periode van werkloosheid van bijna 2 jaar. In oktober 2013 werd ik, door de sluiting van de twee locaties waarvoor ik als HR Manager verantwoordelijk was, voor de eerste keer van mijn leven werkloos. In een uiterst moeilijke arbeidsmarkt was het, mede in verband met het feit dat ik in de leeftijdscategorie 50+ viel, bijna onmogelijk om nog een baan te vinden. Toch lukte me dat. Maar, dat heeft ongelooflijk veel energie gekost en best wel eens invloed gehad op mijn zelfvertrouwen.

Ik heb de afgelopen 2 jaar keihard gewerkt aan het verder professionaliseren van de HR afdeling binnen een productiebedrijf. Gaandeweg deze 2 jaar kwam ik er achter dat de cultuur van het bedrijf niet de cultuur was die bij mij past en in onderling overleg hebben we besloten uit elkaar te gaan. In augustus 2017 was mijn laatste werkdag en moest ik, opnieuw, een WW-uitkering aanvragen, inmiddels 58 jaar jong…..

Op het moment dat ik wist dat mijn contract niet verlengd zou worden, nam ik contact op met Claudia Bouwens (waar ik veel over had gehoord en gelezen op LinkedIn) en schreef ik me in voor de “zomeractie” 2017. Ik wilde het deze keer compleet anders aanpakken, alleen had ik nog even geen idee hoe.

We maakten een eerste afspraak bij mij thuis en praatten 2 uur aan een stuk. Zodra Claudia binnen stapt, begint er energie te stromen… ongelooflijk! Conclusie van deze eerste sessie: blijf dicht bij jezelf, je bent wie je bent en je komt wat brengen bij een potentiële nieuwe werkgever.  En passant werd ik uitgenodigd voor De Echte Ontmoeting in de Efteling met sprekers Frans Goenee en Jos Burgers, een super positieve ervaring.

Met alle informatie uit de sessie, ging Claudia aan de slag met mijn “profiel”. Binnen afzienbare tijd hadden we samen een super samenvatting voor LinkedIn en een tekst voor een motivatiebrief. Dat werd de basis voor alle vormen van “communicatie” in het kader van mijn zoektocht naar ….. Nee, niet naar een nieuwe baan, maar naar een bedrijf waar ik mijn kennis en kunde zou kunnen inzetten en van toegevoegde waarde zou kunnen zijn om vanuit HR een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de organisatie. Belangrijkste vraag die ik positief zou moeten beantwoorden was: word ik hier blij van?

Of het gelukt is? Het was inmiddels maart 2018 toen ik de laatste afspraak met Claudia maakte. En weer kwam ze bij me thuis. We kletsten, belden en maakten een actieplan. We maakten een Selfie die op LinkedIn zou gaan, maar eerst zou ik de procedure afwachten waarin ik inmiddels was gekomen tot de 2e ronde. Een baan waar ik blij van word, zeker weten! En, inmiddels ben ik begonnen! Het is gelukt! Ik heb het helemaal zelf gedaan, maar zonder het zetje van Claudia was het misschien niet gelukt. Ben je op zoek naar werk en wil je investeren in jezelf? Dan is Claudia een echte aanrader!

vacature

René Musters – Remmerswaal Loonadviseurs

#Werkgever #Vacature

 

Bij Remmerswaal Loonadviseurs ontstond onderbezetting door uitval van een collega als gevolg van een verkeersongeval en daarbovenop kwam nog de aankondiging van een zwangerschapsverlof. Kortom tijd om er iemand bij te zoeken. Maar met 12 vrouwelijke collegae geen makkelijke taak om een geschikte kandidaat te vinden. Ik ken Claudia van Rode Loper Event in Bergen op Zoom. Door haar bijzondere aanpak was ik benieuwd naar haar visie. Onze samenwerking heeft een prima functionerende collega opgeleverd. Ik beveel Claudia aan, omdat ze door haar eigentijdse en eigenzinnige aanpak tot betere resultaten komt dan de traditionele arbeidsbemiddelaars.

workshop_1

Ine Huisman – Bestuurslid Netwerk55Plus Oosterhout

#Workshop “Solliciteren, anders denken, anders doen”.

 

Ik raakte mijn baan kwijt en kwam in mei 2010 in de WW. Ik heb Claudia ontmoet bij Netwerk 50+ Dongen. Zij gaf daar de interactieve workshop: Solliciteren, anders denken, anders doen. Zelf was ik toen bestuurslid van Netwerk55Plus Oosterhout. Claudia was bereid ook voor deze stichting een workshop te geven. De workshop bracht een positieve wijziging van mijn cv en LinkedIn profiel. Samengevat leerde ik anders omgaan met solliciteren en LinkedIn te gebruiken. Ik ben van mening dat dit heeft bijgedragen aan mijn huidige baan. Ik beveel Claudia aan omdat zij je vol energie en passie een frisse en vernieuwende kijk op het solliciteren geeft.

IMG_8072-bw

Ronald Reunis – Directeur Philips Lightning

#Jurylid #SYTYCW Roosendaal

 

 

Op uitnodiging van Claudia zat ik in de jury van #SYTYCW Roosendaal.Dat wilde ik wel. Onze samenwerking bracht me inzicht in de lokale arbeidsmarkt,haar methoden en haar enthousiasme. Ik beveel samenwerking met Claudia aan.Ze maakt iets los bij mensen. Ze heeft daarbij een directe manier van handelen die wat ongewoon maar doeltreffend is.

BUTTON-5

Rens van Gils

#Werknemer – Box 2

 

 

Ook ik werd naar 25 jaar hard werken geconfronteerd met ontslag. Bij de sportschool adviseerde iemand mij contact op te nemen met De ArbeidsBELmiddelaar. Ik heb eerst op haar website gekeken en mijn interesse was gewekt. Claudia heeft me goed ondersteund. Helaas heb ik nu nog steeds geen werk, maar de samenwerking met Claudia heeft me zo ver gebracht dat ik overweeg om als zzp-er aan de slag te gaan. Ik beveel Claudia aan omdat zij je de handvaten geeft om je zoektocht naar werk tot een succes te maken.