Laat je drempelvrees los

Iemand uit mijn netwerk gaf me een tip over een netwerkbijeenkomst op 3 juli 2018 in Eindhoven. Twee vliegen in één klap! Ik heb kennis mogen maken met het In Between Café te Eindhoven en met Claudia Bouwens, ook wel bekend als het BELmeisje. Daarnaast uiteraard ook kennis mogen maken met de andere leuke mensen in de zaal.

Na een warme autorit in de file en zoeken naar een parkeerplaats, dan eindelijk op de plaats van bestemming. Vrijwel direct daarna naar boven naar de koele zaal waar de energieke en interactieve workshop: “Koud naar je nieuwe werkgever bellen” van het BELmeisje gaat plaatsvinden. Claudia geeft ons allemaal persoonlijk een hand. Al snel wordt duidelijk dat dit een workshop is met veel humor en regelmatig directe, scherpe, maar leerzame opmerkingen. Uiteraard alles met openheid en respect voor elkaar.

Claudia neemt ons mee in haar visie, haar waarheid op het gebied van het huidige solliciteren.

We zijn vaak nog gewend om brieven te schrijven en voor we het weten hebben we ook de afwijzing alweer ontvangen in onze e-mailbox. Het is beter om te investeren in onszelf, zelf de regie te nemen, verantwoordelijk te zijn voor onze eigen daden. Daarnaast zijn we niet werkzoekend, we oriënteren ons op de markt, we kijken waar we naar toe willen.

Bij welk bedrijf of organisatie willen we gaan werken? Wat voor soort werk willen we gaan doen? Je wilt achter de voordeur kijken, informatie vergaren, je wil iets komen brengen en niet halen. Je wilt een vakinhoudelijk gesprek inplannen met een kopje koffie. Jij neemt een bonbonnetje of een koekje mee. Ga niet vragen naar een vacature! Het gaat om de mens!

Claudia wil een helpende hand bieden, ze wil mensen ondersteunen en begeleiden. Ze is goed in het bellen voor een ander en gebruikt daarvoor haar eigen tactiek. Ze is iemand die weet hoe het “spelletje” werkt. Claudia gaat tijdens deze workshop “life” voor twee deelnemers naar potentiële werkgevers bellen. Vooraf wordt in kaart gebracht wie de deelnemer is en wat het wensenlijstje is. Claudia stelt diverse vragen om de persoonlijke input te verzamelen. Via LinkedIn worden potentiële contactpersonen bij de organisatie gezocht. Claudia gaat live bellen en maakt met veel humor contact met de telefoniste. Deze vertelt op haar beurt enthousiast over haar werk en de organisatie. Iedereen luistert mee!

Een van de vrijwilligers van het In Between Café ontvangt ook nog een telefoontje van Omroep Brabant, we zijn life in de uitzending! Op een later moment krijgen we ook nog de contactpersoon van de organisatie te spreken. Het lukt Claudia om een vakinhoudelijk gesprek in te plannen voor de deelnemer. Geweldig! We belonen de contactpersoon met een applaus via de telefoon!

Petje af hoe Claudia met humor mensen weet te inspireren en te begeleiden en daarnaast haar eigen kwetsbaarheid durft te laten zien. Eén van de engeltjes op deze aardbol waarvan er steeds minder rondlopen.

Nu moet ik zelf nog de drempel over om vanaf nu de telefoon te pakken, de adviezen van Claudia daarin mee te nemen en naar mijn nieuwe werkgever te bellen!

Deze blog is geschreven door Barbara Schijns n.a.v. de BEL-workshop die ik vanuit de MVO-gedachte (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) heb verzorg bij het In Between Café in Eindhoven.

Meer weten over Barbara? Ga een connectie met haar aan op LinkedIn.

LinkedIn: linkedin.com/in/barbaraschijns

Deel verhaal