Koude acquisitie? Gewoon een ABC-tje!

Daar stond ik dan, donderdag 6 juni in Breda voor de training “Koude acquisitie zonder buikpijn” speciaal voor zzp’ers. Ik voelde een gezonde spanning en was met name erg benieuwd naar Claudia en haar verhaal. Ter voorbereiding had ik een uitgebreide “vragenlijst” ingevuld zodat het ook duidelijk was met welke vraag/vragen iedereen in de training zat.

In een setting van 5 deelnemers was er voldoende tijd om elkaar beter te leren kennen en om op individuele situaties en vragen in te gaan. Daarna was het tijd voor “de theorie”. Claudia nam ons, op haar sprankelende wijze, mee door de do’s and don’ts van koud bellen en liet ons ook inzien hoe belangrijk het is om een goede planning te hebben (en je daar ook aan te houden J).

Verzadigd van al deze informatie was het tijd om ook de inwendige mens aandacht te geven. Tijdens de goed verzorgde lunch bij Hotel Princeville leerden we elkaar nog beter kennen. En werd her en der al de nodige informatie uitgewisseld en gedeeld.

Daarna was het toch echt tijd “om met de billen bloot te gaan” en daadwerkelijk te gaan bellen. In de groep merkte ik dat we dat toch best een beetje spannend vonden. In ieder geval echt iets dat buiten mijn comfort zone lag (inmiddels mag ik dat in de verleden tijd schrijven J).

Gelukkig gaf Claudia eerst een demonstratie. Ze liet haar methode zien en onvoorstelbaar, maar het werkte en een van de medecursisten had direct een belafspraak te pakken met een van haar leads. Wat Claudia wel steeds aan ons meegaf is, dat het belangrijk is om bij jezelf te blijven. Natuurlijk is dit iets dat buiten onze comfort zone is (anders zaten we hier natuurlijk niet), maar maak er geen kunstje van en blijf authentiek.

Na afloop van de training krijgen we als uitsmijter ook nog eens een leuke goodybag mee naar huis. Al met al een zeer waardevolle dag waar ik direct mee verder kan.

Ik ga nu niet alle tips en trucs verklappen, maar geloof me als je deze training hebt gevolgd is koude acquisitie “gewoon” een abc’tje voor je geworden. Kortom wil je van je koud watervrees af? Dan kan ik je deze training van harte aanbevelen! Claudia bedankt!!

PS: Terwijl ik deze blog na de training schrijf heb ik de eerste belafspraak inmiddels al ingepland staan met een van de bedrijven uit mijn “wishlist”. Zo snel kan het dus gaan na een training van Claudia J.

Deze blog is geschreven door Irene Keur n.a.v. de training dag speciaal voor ZZP-ers.

Meer weten over Irene? Ga een connectie met haar aan op LinkedIn.

LinkedIn: linkedin.com/in/irenekeur

Deel verhaal