Hoe eenvoud leidt tot succes!

Op dinsdag 23 oktober, ging ik met spanningskriebels in mijn buik van Hernen naar Nijmegen. De reden van deze “spanning” was gebaseerd op het onbekende dat voor me lag. Een workshop van Het BELmeisje bij Netwerkgroep 45plus.

Vooraf had ik al huiswerk gehad. Met haar Checklist Wensenpalet zette Claudia – Het BELmeisje – mij behoorlijk aan het denken. Tja, waarom wil ik lezingen geven, wat wil ik de ander geven, wat denk ik op te lossen en waar zou ik mijn lezingen willen geven, waren enkele vragen uit haar huiswerkopdracht. Zo’n moment van overdenken waar je staat, waar je heen wilt en wie je wilt dienen is een waardevol moment, zo ervoer ik het huiswerk. Ook al had ik me goed voorbereid, de kriebel en de hooggespannen verwachting van wat Het BELmeisje zou brengen, waren er niet minder om.

Al bij binnenkomst voelde je verwachtingsvolle energie en de ferme, energieke handdruk van Claudia was een veelbelovende start. Om 12 uur ging ze echt los! Wat een passie en duidelijke communicatie! Voor mij was het na één minuut al duidelijk: deze dame is super rechtstreeks, duidelijk, gefocust in haar opdracht, snel schakelend en een goede luisteraar.

‘Hier is wat te halen’, dacht ik direct, ‘hier ga ik weg met tips en cadeautjes’. Ik vond het een heerlijk gevoel al binnen een minuut te weten dat ik op de juiste plaats was en ik nam me voor eruit te halen wat er voor mij in zou kunnen zitten. Met mijn pen in de aanslag en mijn notitieboekje open was ik er klaar voor om te groeien en om te leren.

Claudia maakt duidelijk dat zij een visie op zaken heeft, maar dat eenieder ermee mag doen wat hij of zij ermee wil doen. Pak je eigen krenten uit de pap, zo voelde het voor mij. Voor mij een pap met veel krenten!

Wat mij enorm aansprak (naast alles wat ik hierboven al geschreven heb) is dat Claudia met heel veel respect met iedere deelnemer omgaat. Ze daagt uit zonder over de grens van de deelnemer te gaan. Ze Luistert naar de ander en Claudia voert alleen uit wat de deelnemer aangeeft. Ze gaat steeds terug naar de persoon met wie ze op dat moment werkt en houdt zo de aandacht. Ze bereidt elke telefoongesprek dat zij voert zeer goed voor.

En als het moment van bellen daar is, dan gaat Het BELmeisje aan. Ze straalt, werkt hard, is alert, vriendelijk, duidelijk en bovenal gefocust! Ze wil leveren. Leveren in het belang van de deelnemer die ze oprecht verder wil helpen.

Naast haar stappenplan hoe te bellen, is Claudia ook heel scherp in de woordkeuze die je als deelnemer gebruikt op je LinkedIn profiel. De tips die ze aan iedereen rondstrooide zijn zeer bruikbaar en toepasbaar. Ze zet je op scherp. Ze adviseert: gebruik zinnen als: “Ik ben me aan het oriënteren en zou graag een vakinhoudelijk gesprek met u hebben.”, “Ik ben me aan het oriënteren naar een volgende stap in mijn leven en ik zou graag een vakinhoudelijk gesprek met u hebben.” Haal jezelf niet naar beneden door woorden als werkzoekende of vrijwilliger, maar benoem de functies of activiteiten bij hun naam.

Wat een feest werd deze dag! Ik hoorde enkele medecursisten zeggen dat ze overloaded waren, maar ik zat juist vol energie en zag door deze workshop nieuwe kansen en voelde dat de lef om koud te gaan bellen er voor 100 % was.

Eenmaal thuis ben ik direct begonnen met de eerste aanpassingen aan mijn LinkedIn profiel en dat voelde goed!

 

Deze blog is geschreven door Peter van Asten n.a.v. de BEL-training die ik heb verzorg bij Netwerkgroep 45plus in Nijmegen.

Meer weten over Peter? Ga een connectie met hem aan op LinkedIn.

Deel verhaal