Heb jij ADHD ofzo?

“Heb je ADHD ofzo”, vroeg de deelnemer die juist had laten weten dat hij een autistische stoornis had en daarom de sessie wilde opnemen (om thuis de boel op z’n gemak nog eens te luisteren).  “Nee”, zei Claudia, “meer EDED; elke dag een dansje…”

ADHD was het dan niet, maar wat een energie daar van die meid af kwam! Prachtig; zo’n BELmeisje!

Ze vertelde over hoe en waarom je een bedrijf waar je misschien zou willen werken vooraf zou kunnen bellen. Om te kijken of je een gesprek kun krijgen met een bepaald persoon die jou meer kan vertellen over dat bedrijf. Aftasten of je er wel zou willen werken. Alvast binnen kijken vóór dat er een vacature is.

De theorie is geweldig.  Ik heb het vaker aanbevolen gekregen, over dat ‘zélf initiatief nemen’.

Maar eigenlijk heb ik  maar één keer schoorvoetend een met de hand geschreven brief gestuurd aan een teamleider. Verder is mijn lef om voor mijzelf te gaan bellen bijna een zachte dood gestorven.

Tot vandaag. Wow. Bijna. Mijn lef is niet dood! NIET DOOD!

Ik  wil dit en ik kan dit ook! Ook voor mijzelf!!!

De power van Claudia, het BELmeisje is heerlijk! Ademloos hing ik aan haar lippen. Ze strooide haar enthousiasme zo ruimhartig over ons uit!  We werden er met z’n allen wat giechelig over tijdens het telefoongesprek dat ze voor een van de deelnemers met open luidspreker had.

Die deelneemster gaat volgende week mooi wél op een interessant kopje koffie!

Nu ben ik aan de beurt!! Joepie!!!!

“Elke dag een dansje…” Een mens naar mijn hart.

Overigens heeft de deelnemer die de opname wilde maken inderdaad alles opgenomen, behalve het telefoongesprek i.v.m. privacy.

Met de complimenten van Andrea.

————————————

Deze blog is geschreven door Andrea Geurts n.a.v. de BEL-workshop die ik mocht verzorgen tijdens de landelijke Inspiratiedag van het UWV in Roermond.

Zij bevindt zich momenteel in een periode van oriëntatie op de volgende stap op haar loopbaan pad.

20 jaar Sociale Zaken; van maatschappelijk werker tot consulent.

4 jaar Schuldhulpverlening, waar het preventiewerk ‘ter voorkoming van aanvraag schuldhulp’ en intake haar hoofdtaken waren. Zij organiseerde ook trainingen voor cliënten en voor de intermediairs in het werkveld van het sociale vlak.

4 jaar bestuur secretaresse bij Burgemeester & Wethouders. Telefonische- en persoonlijke buffer/opvang bij vragen en zorgen. Organiseren van stukken voor de collegevergaderingen inclusief protocollen bewaken en afhandelen tot aan de griffie, agenda’s beheren en alle- tot zeer gecompliceerde  overleggen organiseren etc.

Na weer een reorganisatie heeft zij gebruik gemaakt van een mobiliteitsregeling omdat het de hoogste tijd was voor Andrea om haar horizon verder te gaan verkennen.

Intussen heeft zij een dansopleiding gedaan en geeft ze danslessen (www.heeldanserij.nl)

Andrea wenst te werken met de mens.  De mens als compleet pakketje. Helpen het leven opnieuw opzetten; sociaal, emotioneel, financieel. Met het dansen geeft zij ook plezier. Ze schenkt fijne herinneringen.

Met een team collega’s om haar heen functioneert Andrea het beste. Haar oud-collega’s roemen nog altijd haar positieve energie. Vanuit dat team, in een gezonde organisatie, binnen afgebakende (en toch aanvechtbare) kaders op eigen manier efficiënt de cliënt verder helpen. Of dat nu secretarieel, op zorggebied of anderszins dienstverlenend is.

Dus als iemand een aardig voorstel heeft betreffende een goeie werkplek voor Andrea binnen een straal van 35 km van Cuijk…leg dan zeker de verbinding met haar.

LinkedIn: linkedin.com/in/andreageurts

 

Deel verhaal