Geef je team een cadeau

Het zal je maar gebeuren….

…Voordat je het weet wordt je gebeld en hoor je de stem van de (waarschijnlijk) onbekende vragen naar je voornaam. “Pardon, ik heb je voornaam niet goed verstaan ”. Niets vermoedend wordt er gemeld dat je die ook niet genoemd hebt. Oooowww, (verbazend klinkend) mag ik deze dan wel graag weten van je? Dat praat een stuk makkelijker. En jawel hoor, bingo. Daar is het contact meteen weer gepersonaliseerd binnen het telefoongesprek.

Het klinkt makkelijk, maar deze kei van een tante uit Brabant weet als geen ander de groep toehoorders en later fans, meer dan aan de stoel te kluisteren.

Sorry dat ik met mijn verhaal ergens op het einde van de BEL-workshop begin, maar ik kan niet anders. Meer dan één uur lang weet Claudia me, met haar enthousiasme en gepaste humor aan haar lippen te binden. Mijn lippen raken ondertussen mijn oorlellen aan. Wat een beleving van betrokkenheid en snel denken.

Daar waar je als toehoorder niet voorbij kunt gaan aan haar kennis en voor mij onuitputtelijke energie, schiet ze continu directe én open vragen af op de deelnemers. Weet je al wat jij gaat zoeken, wat je wilt worden? Bizar dat deze werkzoekende deelnemers dat niet meteen uit hun mond kunnen laten rollen, en dan zeker niet wetende  dat Claudia hun met deze vraag niet overdonderd.

Nee, ze weten het gewoon weg nog niet.

Zelden kom ik als trainer zoveel enthousiasme en toepasbare bruikbare tips tegen in de praktijk!!

Dit mag je me elke dag voorschoten….mijn advies is dan ook dat collega trainers vooral inspiratie moeten gaan opdoen bij deze madam.

Bruikbaar, helder, te doen, eerlijk, grensverleggend, out off the box, alles omvattend, congruent, als je er iets mee gaat doen. Hier gaat het over, het struinen van links naar rechts op haar podium, geen microfoon nodig, geen presentatie die haar ondersteund, maar wel die betrokkenheid Pur Sang.

Hier moet elke werkzoekende verplicht naar toe gaan, hier moet elke accountmanager, salestijger, bij aansluiten om zich te verrijken met deze rijkdom. Geef je salesteam een cadeau en investeer in hun professionalisering vakmanschap met een Incompany training door het BELmeisje.

Zelfs het Brabantse accent wordt hierdoor méér dan leuk. Madam Claudia, dank je voor dit inspirerend uurtje van jouw kennis. Bruikbaar en zo dicht bij de mens.

Topper – met liefde geschreven – veel succes!

Deze blog is geschreven door Rob Hoogsteder n.a.v. de BEL-workshop die ik mocht verzorgen tijdens de landelijke Inspiratiedag van het UWV in Roermond.

Ben je benieuwd naar meer van én over Rob? Leg de verbinding met hem.

LinkedIn: linkedin.com/in/rob-hoogsteder-303492b

Deel verhaal